2 Ekim 2013 Çarşamba

Ekmek Kebabı( yalancı kolay iskender)

Merhabalar
Evimizin vazgeçilmezi, son dakika yemeği,tam anlamıyla basit ve kolay yemek, ekmek kebabı. 
Bizim evde Alinazikten (tık) sonra ilk akla gelen en kolay yemeklerdendir. Tereyağı ile kalorisi fazla derseniz yağda kavurmadan da pek güzel yapabilirsiniz.  Bence sizde son dakika bu gün ne pişirsem sorusuna cevap denemelisiniz bu tarifi...
Ölçü vermiyorum siz kişi sayısına göre ayarlamalısınız.

Ekmek kebabı malzemeleri:

Tost ekmeği, pide yada diğer ekmeklerden kullanacağınız kadar
Tereyağ
Süzülmüş yoğurt
Kıyma yada kuşbaşı et
2 diş sarımsak
Karabiber,tuz,kırmızı biber

Ekmek kebabı tarifi:

•Tavaya tereyağ yada zeytin yağı koyup eti kavurun. En son ocaktan alırken toz biberleri ilave edin.
•Ekmekleri doğrayıp servis tabağınıza alın.
•Yada ekmekleri bir miktar tereyağında tavada çevirin.Arzunuza göre tabi daha lezzetli oluyor.
•Sarımsağı doğrayıp biraz tuzla ezin ve süzme yoğurta karıştırın.
• Servis tabağındaki ekmeklerin üzerine önce yoğurtu sonrada eti koyun.
Bu kadar

Afiyetler Olsun...


7 yorum:

  1. http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım merhaba.blogunu bugun zıyaret ettım.bende beklerım.sayfama eklıyorum.tarıflerının takıpcısıyım.sevgılerımı bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık canım nefis bir lezzet paylaşmıssın.Ben de çok severim afiyetler olsun ,sevgilerimle..

    YanıtlaSil
  3. Teşekkür ederim Pınar bir kahveni içerim artık

    YanıtlaSil
  4. Macide canım hoşgeldin çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  5. bende arada yaparım elıne sağlık cok guzel olmus

    YanıtlaSil
  6. Sizin gibi bir ustaya yakışır bir tarif olmuş. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  7. Mrh aysun hanım ben gaziantepten özlem sayfanızı yeni keşfettim cok begedim ellerinize saglik

    YanıtlaSil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.