7 Ağustos 2013 Çarşamba

Kolay Şekerpare

Merhabalar 
Şekerpare evimizin baklavadan sonra sevilen kıvamlı tatlılarından biridir. Kolay yapılması,masrafsız ve hemen hazır olmasından dolayı her tatlı krizinde ilk akla gelen tatlıdır. Şekerpareyi yaparken tutturma sıkıntısı olmayan ( bana göre) en basit tatlıdır. 
Lezzetli bir şekerpare yapmak istiyorsanız işin sırrı şerbetindedir. Şerbetine kullanacağınız portakal, limon kabuğu yada tarçın,karanfil gibi aromalı tatlar şekerparenize farklı bir tat katacaktır. Kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim.
Genelde hanımların tatlı krizlerinde ilk akıllarına çikolata gelir elbette ki şekerpare akıllarına gelmez. Fakat kaşık kaşık yediğimiz içeriğini bilemediğimiz çikolatadan çok daha sağlıklıdır. Evinizde kolayca yapacağınız şekerpareden bir tane yedinizmi o tatlı komasını ( ben koma diyorum) anında kesiyor.(test edildi)
Tatlı krizlerinden  epeyce bahsettim artık tarife buyurun.

Kolay şekerpare malzemeleri:

2 yumurta
3 kaşık irmik
3 kaşık hindistan cevizi
250gr margarin 1 paket
Yaklaşık 3-4 su bardağı un
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket Vanilya

Şerbeti için
3 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
Yarım limon suyu
Arzuya göre tarçın çubuğu,karanfil,limon yada portakal kabuğu

Kolay şekerpare tarifi:

Tarife başlamadan önce, bu ölçülerde yaklaşık 20 tane şekerpare çıkartırsınız.
Pişirme süresini 180 derece fırında üzerinin kızarmasından anlayarak ayarlayabilirsiniz. 
En önemli nokta şekerpareyi fırından çıkarır çıkarmaz üzerine ılık şerbeti dökün.
Şekerpare hamuru için gerekli olan oda sıcaklığında ki malzemeleri karıştırma kabına alırken yumurtanın birinin sarısını üzeri için ayırın ve margarini eritmeden kullanın.
Unu azar azar ve kulak memesi kıvamından biraz sert olacak kadar ekleyin. Un ölçüsüne fazla takılmayın bende tahmini yazdım.
Hamuru hazırladıktan sonra her hamur işi tarifte olduğu gibi 10 dakika dinlendirin.
Diğer tarafta şerbeti için gerekli malzemeleri tencereye alıp kaynatın en son limon suyunu ilave edip ocaktan alın.
Şekerparelere şekil verdikten sonra ister badem ister fındık yada benim gibi ceviz batırıp üzerine yumurta sarısını sürün.
180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. 
Fırından çıkardığınız sıcak şekerparelerin üzerine ılık şerbeti dökün.
Şerbeti dökerken önce tek tek üzerlerine yedirerek dökün. Tepsi bol miktar şerbet olacaktır endişelenmeyin bir süre sonra o şerbeti çeker şekerpareler.
Afiyet bal şeker olsun....

1 yorum:

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.