17 Ağustos 2013 Cumartesi

Deniz Ürünleri Pilavı

Merhabalar
Uzun bir tatil arasından sonra yine burdayım. Tatil nasıldı? Derseniz ne iyi ne kötü biraz endişe biraz yorgunluk ama harika eğlenceliydi. Akdenizin ılık sularında ve müthiş güneşinde aslında güzel bir tatildi. Bu tatilde deniz ürünlerini sevenler için denizden yeni çıkmış güzel bir pilav tarifi buldum. Deniz ürünleri pilavını yapmak kolay değil ama ben en basite indirdim.Midye nasıl pişirilir çok bir bilğim yoktu ama küçük bir araştırmayla en özet çözümü buldum.Leziz bir deniz ürünleri pilavı yapmak istiyorsanız malzemeri taze kullanın. Midyede marifet ise güzel temizlemede ve taze olmasında...  En az yosun kokulusundan deniz ürünleri pilavı karşınızda.



Deniz ürünleri pilav malzemeleri

300 gr kalamar 
300 gr karides
400 gr midye
Ölçüleri arzunuza göre ayarlayın.
1 bardak pirinç
1,5 bardak pilav için su
1 domates 
1 Soğan
2 diş sarımsak
Safran
Karabiber,tuz
Zerdeçal
Zeytin yağı

Deniz ürünleri pilav yapılışı:

1-Karidesleri yıkayın ve 2 bardak kaynamış suya atın yaklaşık 3-4 dakika haşlayın. Soğuduktan sonr kurukları kalacak şekilde ayıklayın( ayıklanmış halde kullanmak en kolayı elbette). Ama bir kaç tanesini deniz ürünleri pilavını süslemek için ayıklamadan bırakın.

2-Midyeleri pişirme işine başlamadan önce güzelce kabuğunu temizleyelim. Bunu gerekirse bıçak yardımı ile kazıyarak yapabilirsiniz. Bıyıklarını da aldıktan sonra 20 dakika suda bekletin. Bir tencereye alıp 30 dakika kadar 1 çay bardağı su ile pişirin. Pişen midyelerin kabukları açılacaktır bu da canlı olduğunu yani taze olduğunu gösterir.

3-Kalamarı hazır aldığınızı düşünürsek kalamarları tuzlu suda 20 dakika kadar haşlayın. 
    4-Bir tavada kalamarı,karidesi, soğanı ve en son sarımsağı zeytin yağı ile kavurun. İçine rendelediğiniz domatesleri ilave edin. Üzerine safran ve baharatları ilave edip domates suyunu çekinceye kadar kavurun. 
    5-Yıkadığınız pirinci zeytin yağı ile kavurun ve üzerine suyunu, karides kalamar karışımını ve midyeyi ekleyip pilavı pişirin. Arzu ederseniz midye ve karidesin haşlama suyunu kullanabilirsiniz.
    Afiyetler Olsun...

    1 yorum:

    1. harika görünüyor :))) deniz ürünlerine bayılırım :)) elinize sağlık...

      YanıtlaSil

    YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
    ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.