19 Nisan 2013 Cuma

Kolay Pizza

Merhabalar
Biz büyüklerin ve küçüklerin asla hayır diyemeyeceği kolay basit pizza tarifi...
Bir haftadır pizza yapmayı planlıyordum fakat her seferinde farklı planları olunca ev halkının kolay pizza bu güne kısmet oldu. Pizza kadar kolay ve lezzetli bir öğün yokturdur üstüne bir de pizza işletmelerinin müthiş reklamları gelince insanları resmen pizza yemeye çekiyorlar. Evimizde kolayca yapabileceğiniz kolay pizza tarifini müthiş sosu ile sizlerle birlikte yapalım. Kolay pizza konusun da ve pizza sosu konusunda ciddi iddialıyım diyerek denemenizi şiddetle tavsiye ederim.
kolay pizza hamuru
Kolay pizza hamuru malzemeleri:
3 bardak un
1 bardak su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tutam şeker ve tuz
1 paket instant maya

Kolay pizza sosu:
1,5 bardak domates rendesi
1 yemek kaşığı kekik
kolay pizza tarifi1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası

Kolay pizza üzeri için:
Yaklaşık 300 gram kaşar peynir
Yarım kangal sucuk
2 kırmızı biber
Karnıbahar
Dereotu

Yapılışı:
Kolay pizza tarifinde ki hamurdan görselde ki gibi bir büyük birde küçük pizza çıkıyor. Kolay pizza hamur için tüm malzemeleri karıştırıp yoğurun biraz sert bir hamur olacak endişelenmeyin. ( 2 bardak tam buğday unu 1 bardak beyaz un koydum ondan hamurun rengi biraz farklı) Pizza hamurunu 45 dakika üzerini kapatıp bekletin. Bu arada üzeri için gerekli malzemeleri doğrayın,kaşarı rendeleyin. (ben pizzanın üzerine evde ki mevcut malzemeler kullandım.)
Kolay pizza sosu içinde yine tüm malzemeleri karıştırın. Dinlenmiş pizza hamura şekil verip (şekil verirken gayet ince yapın zaten mayalanıp normal bir kalınlığa geliyor) orta kısıma bolca çatalla delikler açın. Pizzanın üzerine sosunu sürüp önce kaşarı daha sonrada dereotunu koyun ve diğer malzemeleri ilave edin. Pizza malzemelerini koyduktan sonra 20 dakika kadar daha bekletebilirsiniz. 200 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirin.
Afiyetler Olsun...




6 yorum:

  1. merhaba kızlarım pizzaya bayılıyor tarifleriniz çok güzel uzun süredir takipçinizim sizide bloguma beklerimhttp://wwwbebeksekeri10.blogspot.com/ teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim elbette bende sizin takipçinizim artık

      Sil
  2. çeşitli pizza tariflerini bende evde deniyorum ama laf aramızda hiçbiri gerçek pizzanın yerini tutmuyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burçin canım bende aynı şeyleri düşünüyordum ama şu sosis türü şeylerde katkı maddesi olması beni çok tedirgin etti bu yüzden sende bir dene ve tariftekileri aynen uygula, hazırladıktan sonra biraz beklet mayalansın aynı pizzacılarınki gibi oluyor, olmazsa ben burdayım.

      Sil
  3. Merhaba,benim de bir kolay pizza tarifim var,yine bir bloger arkadaştan öğrendim.(tencere pizzası).Size katılıyorum evde yapılanlar daha sağlıklı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim çiğdem hanım bir de benim kolay pizza tarifimi deneyin :)

      Sil

YORUMLARINIZ BENİM İÇİN ÖNEMLİ
ADI/URL KISMINA SADECE ADINIZI YAZARAK YA DA ANONİMİ SEÇEREK HERKES YORUM YAPABİLİR.